Insolventierecht Eindhoven

 

Boskamp & Willems Advocaten helpt u graag verder

Veel ondernemers krijgen wel eens mee te maken met insolventierecht. Door onze ruime ervaring kunnen wij u bij elk aspect van insolventierecht van dienst zijn.

Wanneer debiteuren betalingsproblemen hebben, ofwel wanneer de eigen onderneming liquiditeitsproblemen heeft, kan dat uiteindelijk leiden tot een faillissement, een surseance van betaling (uitstel van betaling) of een wettelijke schuldsaneringsregeling. Onze advocaten hebben zich gespecialiseerd in alle facetten van liquiditeitsproblemen, incassozaken, beslagmaatregelen en insolventierecht en kunnen u met het juiste juridisch advies van dienst zijn, ook als uw eigen bedrijf in financiële problemen verkeert.

Een advocaat die zich specialiseert in insolventierecht beschikt over de benodigde juridische middelen en bevoegdheden om ervoor te zorgen dat er een optimaal resultaat wordt behaald. Zo kan er in het geval dat uw debiteur niet betaalt voor gekozen worden om niet alleen te gaan incasseren, maar om ook beslag te leggen zodat verhaalsmogelijkheden zo veel mogelijk worden veiliggesteld. Ook kan soms snel betaling worden verkregen door indiening van een faillissementsaanvraag. Verder is het in bepaalde gevallen raadzaam om een eigendomsvoorbehoud in te roepen of een retentierecht te claimen. In sommige gevallen zal er sprake zijn van bestuurdersaansprakelijkheid en kan de bestuurder worden aangesproken als de vennootschap niet betaalt. Ook daarmee kan onze sectie Insolventierecht u van dienst zijn.

Indien uw eigen onderneming in financiële moeilijkheden verkeert, dan kan Boskamp & Willems Advocaten uit Eindhoven u onder meer adviseren op het gebied van wettelijke schuldsaneringen, surseance van betaling (uitstel van betaling) en faillissementen. En ook wat er bij komt kijken, zoals de aanstelling van een rechter-commissaris, de rol van een curator of bewindvoerder, bestuurdersaansprakelijkheid en alle overige aspecten die bij insolventierecht te pas komen. In sommige gevallen hoeft het niet tot een insolventie te komen en kan er voor worden gekozen om een akkoord aan te bieden aan alle crediteuren.

Onze expertise in insolventierecht is gevormd in de praktijk, doordat een aantal van onze advocaten die gespecialiseerd zijn in insolventierecht regelmatig door de rechtbank worden benoemd tot curator in faillissementen of tot bewindvoerder in surseances van betaling en wettelijke schuldsaneringen. Maak vandaag nog een afspraak met Boskamp & Willems Advocaten voor het bespreken van uw mogelijkheden met betrekking tot insolventierecht. Ons advocatenkantoor in Eindhoven staat graag tot uw dienst!

Copyright © 2019 Boskamp & Willems advocaten / Disclaimer & Privacy / Voorwaarden / Cookies / Orde van Advocaten / Klachtenregeling / Links / Webdesign Applepie