Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Graag willen wij uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u betere en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

 

Het gezicht achter de vrouw in toga | Efrie van den Heuvel

Efrie van den Heuvel

Als ik Efries kantoor binnenloop, staat ze in eerste instantie niet te juichen. Ze staat namelijk niet graag in de belangstelling en een heel interview dat alleen over haar gaat, past haar eigenlijk niet zo. Meestal niet in de schijnwerpers dus, maar altijd hard aan het werk! Deze gestructureerde advocaat personen- en familierecht en erfrecht is ruim 11 jaar advocaat en werkt sinds 2 jaar bij Boskamp & Willems heeft het prima naar haar zin. Efrie is een echte Lieropse en bijna 10 jaar getrouwd met Jos. Samen hebben ze hebben 3 kinderen: Lauren (8), Floris (6) en Marthe (3).  

De nuchtere Efrie heeft alles onder controle. Ik verbaas me steeds hoe zoveel ballen in de lucht houdt met drie kinderen, vrijwilligersfuncties (voorzitter Scouting Lierop, planner vrijwilligers Nirwana Tuinfeest) en daarnaast ook nog betrokken als lid van de ouderraad op school. Ze hecht veel waarde aan maatschappelijk nuttig bezig zijn, dat blijkt wel. Gelukkig heeft ze geen me-time nodig, want ze haalt haar energie uit al haar nevenactiviteiten. Kortom, bij Efrie loopt alles op rolletjes en ze is heel tevreden hoe haar leven eruit ziet. Haar geheim? Weinig slaap nodig, geen Netflix abonnement of Instagram-account, maar wel een olifantengeheugen, een geordend brein, groot netwerk en de niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit.

  1. Wat vind je zo leuk aan je vak?

Ik heb bewust gekozen voor de sectie personen- en familierecht door de combinatie van het juridische met het sociaal emotionele. Ik heb er nu erfrecht bij en dat is weer een interessante nieuwe uitdaging. Het leuke van mijn vak is dat je enerzijds goed moet nadenken om alle mogelijkheden per case te onderzoeken. Om deze vervolgens te bespreken met de cliënt en daarbij de beste tactiek te bepalen (dat kan natuurlijk ook schikken zijn!). Het voelt goed om écht van waarde te zijn voor de cliënt. Ik bekijk een zaak trouwens nooit alleen vanuit het perspectief van vader of moeder, maar ook zeker vanuit het kind. Ik hou niet van modder gooien en als de wens van vader/moeder negatief uitpakt voor het kind dan ga ik daar niet zomaar in mee.

  1. Wat is jouw (verborgen) talent?

Ik ben een echte planner en regelaar. Voor onze oudste van 8 organiseerde ik een thema-kinderfeestje. Een echte politieagent kwam een brief brengen met kwestie waarbij de hulp van de kinderen nodig was. Vervolgens had de juf een filmpje met een aanwijzing ingesproken en zo had ik nog wat meer verrassende elementen ingebouwd. Geweldig om de betrokken kinderen zo enthousiast te zien!

* Efrie is helaas niet in te huren voor uw feesten en partijen ;-)

  1. Als je opnieuw een beroep mag kiezen (behalve advocaat!), wat zou je kiezen en waarom?

Ik zou willen zeggen dat ik dan schrijfster was geweest van spionagethrillers zoals de boeken van Frederick Forsyth, maar dat is niet geheel realistisch. Lerares geschiedenis is een goede tweede optie.

Ik ben altijd al cultureel geïnteresseerd geweest, dat heb ik van mijn ouders meegekregen. Zo gingen we vroeger als we op vakantie waren in de ochtend altijd cultuur snuiven in welke vorm dan ook en pas ’s middags gingen we bijvoorbeeld zwemmen. Ik doe nu hetzelfde met mijn eigen gezin en dat bevalt iedereen goed. Daarnaast lijkt het me ook leuk en waardevol om kinderen iets van de geschiedenis bij te brengen.

  1. Waar mag men jou ’s nachts voor wakker maken?

Ik ben gelukkig niet zo gehecht aan mijn slaap, die haal ik wel in als ik dood ben ;-)

Als ik dan toch iets moet noemen…een leuke pub quiz met vrienden. Normaal gesproken doe ik dat iedere dinsdagavond en dat mis ik enorm.

  1. Hoe zouden de mensen die dichtbij je staan jou omschrijven?

Lastige vraag! Ik denk dat mensen mij wel attent vinden. Ik hou namelijk alles bij (verjaardagen, laatste werkdag enz.), dat zit er gewoon in bij mij. Ik ben gezegend met een goed geheugen.

Na even wat navraag bij familie en vrienden komen er nog meer typische kenmerken van Efrie boven:

Behulpzaam, harde werker, doortastend, goed voorbereid, maatschappelijk betrokken, oog voor de mens, nieuwsgierig, scherp, erudiet.

 

Copyright © 2024 Boskamp & Willems Advocaten B.V. / Gebruik wifi / Disclaimer & Privacy / Voorwaarden / Cookies / Orde van Advocaten / Klachtenregeling / Links / Webdesign Applepie