Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Graag willen wij uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u betere en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

 

Het gezicht achter de vrouw in toga | Danique van Ooijen

‘Onze’ Danique staat dit keer in the picture! 28 lentes jong, 6 jaar samen met Jeffrey en woonachtig in een mooie semi-bungalow in Alphen. Ze werkt met veel plezier al 2,5 jaar voor Boskamp & Willems in de secties Vastgoed- en huurrecht en Omgevingsrecht.

Als je Danique niet goed kent, is ze misschien wat lastig te peilen. Maar achter haar pokerface schuilt een hele gezellige dame! Al pratend komen we erachter dat ze eigenlijk best veel gelijkenissen heeft met haar hondje (chihuahua) Abu. Klein maar fijn, maar wel met een pittig karakter. Waar ze vroeger nog best wel fel kon zijn, is ze tegenwoordig een stuk rustiger trouwens. En als ze (zakelijk of privé) toch verwikkeld raakt in een discussie, dan komt die pokerface toch goed van pas ;-)

1. Wat vind je zo leuk aan je vak?

Onder andere het onvoorspelbare. In de zin dat je nooit precies weet hoe een dag zal lopen. Denk bijvoorbeeld aan een onverwachte nieuwe spoedzaak. Dat geeft tijdsdruk, maar daar ga ik over het algemeen best goed op. Voordat ik bij Boskamp & Willems werkte, heb ik ook ervaring opgedaan in het strafrecht. Ik kwam er al snel achter dat dat voor mij te ‘zwart/wit’ was. Ik vind het civiele recht veel interessanter, dat heeft meer diepgang wat mij betreft. Mijn interesse voor architectuur en interieur sluit vervolgens weer aan bij de sectie Vastgoed waarin ik werkzaam ben.

2. Wat is jouw (verborgen) talent?

Ik ben over het algemeen goed in het onthouden van cijfers en onzinnige feitjes. Daarnaast ben ik erg geordend. Planningen zitten goed in mijn hoofd, maar bijvoorbeeld ook telefoonnummers van vrienden of zaaknummers. Heel handig. Mijn geordendheid is onder andere terug te zien in mijn opgeruimde kantoor en mijn enigszins autistische takenlijst die ik voor mezelf maak :-). Ook ben ik niet zo gemakkelijk van mijn stuk te brengen en dat komt in mijn vak vaak goed uit.

3. Als je opnieuw een beroep mag kiezen (behalve advocaat), wat zou je kiezen en waarom?

Als echte dierenliefhebber kies ik dan voor dierenarts zodat ik dieren kan helpen. Ik ben dus zo iemand die vogeltjes of egeltjes die gewond zijn, redt. Helaas ben ik voor veel dieren allergisch, dus ik kan beter kiezen voor interieurontwerper of architect. We zijn ons huis aan het verbouwen en helemaal naar onze (uitgesproken) smaak aan het inrichten. Dat is zeker aan mij besteed!

4. Waar mag men jou ’s nachts voor wakker maken?

Citroen macarons, maar dan alleen van LaDurée.

5. Hoe zouden de mensen die dicht bij je staan jou omschrijven?

Dit blijkt ook voor Danique een vraag die ze liever door anderen laat beantwoorden, zie hier de reacties van vrienden en familie:

Doorzetter, weet-wat-ik-wil, harde werker, leergierig, open, eigenwijs, perfectionistisch, bezige bij, zelfbewust, sociaal.

Copyright © 2023 Boskamp & Willems Advocaten B.V. / Gebruik wifi / Disclaimer & Privacy / Voorwaarden / Cookies / Orde van Advocaten / Klachtenregeling / Links / Webdesign Applepie