Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Graag willen wij uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u betere en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

 

Het gezicht achter de man in toga | René Menting

René Menting

René wist al vanaf zijn 12e jaar dat hij advocaat wilde worden. Die fascinatie begon ooit met het kijken van Amerikaanse series zoals ‘Law and Order’. Hij wilde altijd graag weten hoe de puzzel in elkaar zou vallen. Weer 12 jaar verder en hij heeft het voor elkaar! Op zijn 24e levensjaar is René begonnen als advocaat en inmiddels zit hij 5 jaar in het vak, waarvan de laatste 14 maanden bij Boskamp & Willems Advocaten. René deed (o.a.) strafrecht en is nu vooral actief binnen de sectie vastgoed- en arbeidsrecht.

René woont samen in het Limburgse Haelen met zijn vriendin Kiki. Ogenschijnlijk lijkt René rustig en gestructureerd (en dat is in zijn werk ook zo!), maar hij kan naar eigen zeggen ook die grenzen loslaten en een feestje bouwen! Een mooi contrast toch :-) 

 

  1. Waar haal je zakelijk gezien de meeste voldoening uit? Waar ben je trots op?

Ik haal de meeste voldoening uit zaken waarbij ik een meedenkende cliënt heb. Samen kom je namelijk tot de beste resultaten. Er zijn cliënten die alles aan mij uitbesteden en er zelf geen tijd voor nemen. En dat terwijl die wederzijdse samenwerking zo belangrijk is. Ik ben er trots op als ik een vertrouwensband kan opbouwen en mijn cliënt zich veilig voelt om alles tegen mij te kunnen zeggen.

 

  1. Welke zaak uit je carrière is je altijd bijgebleven?

Toen ik voorheen strafrecht deed had ik een cliënt die werd verdacht van poging tot doodslag. Een heftige zaak waarbij mijn cliënt onder invloed van een psychose (‘bezeten door de duivel’) een vrouw uit het niks aanviel en mishandelde. Toen ik deze zaak via een piketdienst kreeg en deze meneer voor het eerst sprak, was hij heel agressief (ook naar mij toe), dus dat maakte wel indruk. Later tijdens de zitting raakte het verhaal van de tegenpartij mij ook erg, maar desondanks pleitte ik voor vrijspraak van mijn cliënt omdat hier de opzet niet bewezen was. In deze zaak had ik natuurlijk ook veel begrip voor de wederpartij en dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

 

  1. Wat weten niet veel mensen over jou?

Ik hou heel erg van koken. Het maakt niet uit wat, als ik maar met mijn kruiden kan experimenteren. Hier kan ik ook de structuur die ik in mijn werk nodig heb lekker los laten. Al moet ik wel bekennen dat ik mijn 60 kruiden op alfabetische volgorde gerangschikt heb staan. Ook in mijn keukenkast wijzen alle oortjes dezelfde kant op haha.

Ik steek ook graag de barbecue aan, gemiddeld 1x per week. Weer of geen weer.

 

  1. Welke dromen heb je nog voor Boskamp & Willems?

De komende jaren zit ik hier zeker nog op mijn plek hoor, ik ben er tenslotte pas net een jaar. Ik ben heel tevreden met de huidige situatie en het leuke aan dit kantoor is het informele contact met collega’s. De deuren staan altijd open, je kunt bij iedereen binnenlopen.

 

  1. Waar mag men jou ’s nachts voor wakker maken?

Nergens voor! Ik ben gehecht aan mijn nachtrust. Ik ben ook niet wakker te krijgen trouwens, ik slaap altijd door de wekker heen. Mijn vriendin moet mij altijd wakker maken.

Copyright © 2024 Boskamp & Willems Advocaten B.V. / Gebruik wifi / Disclaimer & Privacy / Voorwaarden / Cookies / Orde van Advocaten / Klachtenregeling / Links / Webdesign Applepie