Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Graag willen wij uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u betere en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

 

HET GEZICHT ACHTER DE MAN IN TOGA | Huub van der Westen

Huub van der Westen
Huub van der Westen

Wat is de overeenkomst tussen advocatuur, voetbal en vogelspotten?

We spreken Huub via een beeldscherm gezien de huidige Corona perikelen. Hij is net terug uit Griekenland, waar hij op ‘zijn eiland’ Thassos een paar keer per jaar geniet van de zon en de groene omgeving. Een plek van ontspanning én nieuwe ideeën. Ik stelde hem een aantal vragen over zijn werk, passies en dromen voor Boskamp & Willems.

  1. Waar haal je zakelijk gezien de meeste voldoening uit? Waar ben je trots op?

Als advocaat Omgevingsrecht ben ik trots als ik bij mijn klanten zorgen weg kan nemen waardoor zij zich kunnen focussen op hun eigen business en weten dat het goed geregeld is. Denk aan hulp bij bezwaren tegen bouwplannen of contact met gemeenten over vergunningen.

  1. Welke zaak uit je carrière is je altijd bijgebleven?

Dan denk ik meteen aan de destijds spraakmakende zaak van wel of geen Yab Yum in Uden. In de omgeving waar nu het ziekenhuis staat, was vroeger het zalencentrum Barouge. Toenmalig eigenaar van Yab Yum, Paul Heuft, wilde zich op die plek vestigen. Omwonenden (vooral de echtgenotes, haha) vonden dat geen goed idee en dat hebben we toen tegen kunnen houden. Het was een zaak met veel publiciteit. Het staat me bij dat tijdens de hoorzitting de vriendin van Paul Heuft nogal aandacht trok met haar gewaagde kleding. Wij waren hier in Brabant ook niks gewend natuurlijk….

Een andere, voor mij persoonlijk, leuke zaak is waar vroeger de oude Dorsvlegel (dancing) zat in Vinkel. In mijn jeugd ging ik daar vaak naartoe en heb ik daar heel wat guldens besteed, als je begrijpt wat ik bedoel. Nu wordt daar een appartementencomplex gebouwd waarvoor ik de juridische zaken heb voorbereid en afhandel. Zo verdien ik mijn investering uit het verleden weer een beetje terug! ;-)

  1. Wat weten niet veel mensen over jou?

Dat ik een bijzondere belangstelling heb voor vogels. Ik maak er te weinig tijd voor, maar ik ga graag vogels spotten in mijn vrije tijd. Vroeger fokte ik Australische parkieten op hoog niveau. Ik ben zelfs een keer naar Tonga (ten oosten van Nieuw Zeeland) gevlogen om daar vogels te kopen. Men kwam ook van heinde en verre weer bij mij om vogels te kopen. Het is natuurlijk totaal iets anders dan mijn normale werk, behalve dat als ik er passie voor heb, ik er ook echt werk van maak.

  1. Welke dromen heb je nog voor Boskamp & Willems?

Ik werk vanaf 1998 bij Boskamp & Willems en zit vanaf 2000 ook in de maatschap. Ik ga zeker nog een jaar of 6 door en wil graag mijn bijdrage leveren om uit het huidige team opvolgers klaar te stomen om Boskamp & Willems Advocaten, met “ons” DNA voort te zetten. En dan bedoel ik het karakter van een typisch Brabants kantoor met een no nonsens mentaliteit dat dichtbij de klant staat. Waarbij we meer zijn dan alleen een advocaat. Een steun en toeverlaat. Benaderbaar. Dat is een groot goed.

  1. Waar mag men jou ’s nachts voor wakker maken?

Voor PSV! Als PSV een geweldige aankoop heeft gedaan mag je mij daarvoor wakker maken. Het draait niet slecht, maar een goede centrale verdediger of middenvelder zou mooi zijn. Uiteindelijk gaat het om teamwork en behalve passie heb je ook goede samenwerking nodig om succesvol te zijn. Als voetballer en als advocaat.

Copyright © 2023 Boskamp & Willems Advocaten B.V. / Gebruik wifi / Disclaimer & Privacy / Voorwaarden / Cookies / Orde van Advocaten / Klachtenregeling / Links / Webdesign Applepie