Medewerkers aan het woord


Wij zullen regelmatig een medewerker aan het woord laten, op deze pagina kunt u zijn of haar ervaringen lezen.

Niek Vinke
nieuwe foto Niek II

Sinds 2007 ben ik werkzaam in de advocatuur en bij Boskamp & Willems Advocaten. Boskamp & Willems Advocaten kenmerkt zich door de collegiale en prettige werksfeer enerzijds en anderzijds door een kwalitatieve en specialistische dienstverlening naar de cliënten. Daarnaast is er ruimschoots ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Vanaf het begin van mijn stage is door kantoor gestimuleerd om een brede basis op te bouwen. Vanuit deze brede basis heb ik vervolgens een keuze kunnen maken voor de rechtsgebieden waarbinnen ik mij heb willen specialiseren. In mijn situatie zijn dit het insolventierecht (in welk kader ik met enige regelmaat door de rechtbank tot curator / bewindvoerder wordt benoemd), personen- familierecht en erfrecht. Via kantoor kreeg ik al in een vroeg stadium de mogelijkheid om de cursus insolventierecht voor curatoren te volgen, welke opleiding wordt beschouwd als de voorloper van de specialisatieopleiding. Ook wordt gestimuleerd om andere cursussen te volgen en je te specialiseren. Kortom veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling!

Bij het behandelen van mijn zaken heb ik veelvuldig contact met andere (externe) adviseurs, zoals accountants, taxateurs, notarissen etc. Ook binnen kantoor is veel ruimte voor kennisoverdracht- en verwerving, alsmede vindt ad hoc en periodiek inhoudelijk overleg plaats.

Binnen kantoor heerst een collegiale en prettige werksfeer. Iedereen kent elkaar en er is altijd tijd voor een praatje. Ook worden met enige regelmaat activiteiten georganiseerd.

Kortom, een kantoor waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei, een goede werksfeer heerst en waar gewerkt wordt aan uitdagende dossiers!

Angela van Gerwen
48-DSC_0248
Ik ben sinds 1999 werkzaam als advocaat, vanaf 2003 bij Boskamp & Willems Advocaten. Het mooie van een kantoor als dat van ons is dat het qua omvang klein genoeg is om je collega’s goed te kennen en groot genoeg is om de diverse specialismen – sectiegewijs – te kunnen uitoefenen.

Een actieve bijdrage als advocaat binnen de sectie wordt gestimuleerd en gewaardeerd. Er is sprake van een grote mate van verantwoordelijkheid waarmee je je eigen zaken behandelt en contacten onderhoudt. Daarnaast is er alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling binnen ons kantoor, door verdieping van kennis en het ruimschoots opdoen van praktijkervaring. Zo is het voor mij mogelijk gebleken om een specialisatieopleiding familierecht te volgen en mij als mediator te ontwikkelen.

Om de onderlinge samenhang van alle medewerkers binnen het kantoor in stand te houden worden met regelmaat zowel kantoorbreed als in kleinere groepen activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten worden enerzijds, vaak al jarenlang volgens traditie, op initiatief van de maatschap georganiseerd en anderzijds op eigen initiatief en soms meer ad hoc door een of meerdere medewerkers. De sfeer binnen ons kantoor is mede daardoor goed en ongedwongen. Doordat sprake is van een kantoor met relatief jonge medewerkers en leden van de maatschap is veel aandacht voor vernieuwing en bestaat nauwelijks hiërarchie.

Kortom, een kantoor waar naast het leveren van vakwerk, ook persoonlijke betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Dit maakt het werk als advocaat (en mediator) nog leuker en interessanter dan het al is!